jueves, 7 de abril de 2011

Exercicis sobre el conte “Te deix amor la mar com a penyora”

1-Redacta en deu línies una síntesi de la narració

El conte tracta sobre dues noies, la protagonista i la Maria. Aquestes dues noies tenen una espècie de amistat, entre elles dos hi ha molta confiança. El conte parla sobre com es donen petons, es donen abraçades... Però el temps passa i tot passa factura. La protagonista viu a Barcelona, entre elles s’envien cartes, quan son joves, son cartes llargues on mostren els seus sentiments, mentre que quan son adultes i han madurat son cartes curtes on solament hi a apareix una sola frase i res mes. La protagonista i la Maria son companyes d’institut, i en el institut es poden veure molt sovint, la protagonista durant tot el relat estima a la Maria, mentre que la Maria, al principi si estima a la protagonista però poc a poc va perdent estimació per a la protagonista. Finalment, la protagonista es casa amb un noi, i la Maria en convidada a la boda. Ja a la boda, com la protagonista feia molt de temps que no veia a la Maria, es llença sobre aquesta demostrant-li que encara l’estima. Finalment la protagonista sap de ben segur que morirà al tindre el seu fill, i vol que llencin el seu cos al mar. I d’aquesta manera acaba el relat.


2-Quin és el punt de vista narratiu utilitzat? Quina n’és la tècnica?

El punt de vista de la narradora es en primera persona,Carme Riera escriu el llibre com si fos la noia protagonista. Potser es una autobiografia de Carme Riera quan aquesta era jove.
La tècnica que utilitza Carme Riera en aquesta obra es la narrativa i en part la descriptiva, degut a que ella narra el conjunt dels fets de la historia de la protagonista amb la seva amiga o novia. I també, Carme Riera descriu com era la relació que portaven, si anava pel bon camí, o anava malament.


3-Situa l’espai i el temps de la narració.

L’espai d’aquest relat transcorre, en llocs diversos, dintre d’un vaixell, a Mallorca, i a Barcelona. Malgrat tot, l’espai es molt poc precís en tot el relat, ja que Carme Riera no li dona molta o gens d’importància.
El temps de la narració es passat. Carme Riera sembla que escrigui els records de la protagonista sobre el que havia viscut i el que havia patit.


4-Creus que és un relat sobre un amor lèsbic? Justifica la teva resposta, fes atenció a les característiques lingüístiques que hi apareixen.

No, ja que crec que només son dues amigues que es tenen molta confiança i per tant es donen petons i s’abracen. Jo penso que tant la protagonista com la Maria no farien aquests actes lèsbics amb cap altra noia. L’exemple mes clar, es que finalment la protagonista es casa amb un noi.





Marc Martínez i Mireia Angulo HS2

No hay comentarios:

Publicar un comentario